Kävästiin Helsingissä joulukuun alkupuolella ja reissu kannatti vaikkei lauantai ihan siltä näyttänytkään. Helsingissä oli siis lauantaina voittaja-näyttely ja sunnuntaina pohjoismaiden voittaja-näyttely. Lauantaina Taru oli liian lihava, turkkia ja päätä tuomari kehui kovasti harjoitusarvostelijalle ääneen kun koiria arvostelivat. Muun arvostelun voi käydä lukasemassa nettisivuilta.

Sunnuntaina sitten juttu oli vähän toinen. Taru nimittäin sai cacibin, viimeisen eli kolmannen sertin ja näinollen tuli SUOMEN MUOTOVALIOKSI !  Eikä siinä vielä kaikki. Taru oli paras narttu, POHJOISMAIDEN VOITTAJA 2009 ja rotunsa paras ! Jatkoimme sitten isoon kehään muttei sieltä enää mitään saatu. Vähällä oli ettei myöhästytty ryhmäkehästä mutta useamman mutkan kautta juuri ja juuri ehdin ajoissa paikalle. Isossa kehässä oli tuomarina lauantain tuomari joten arvattavissa oli ettei sijoituksia tule, mutta käytiinpähän pyörähtään ja olipas huikea kokemus. Valot pyöri lattialla, musiikki soi, täysi katsomo taputti, kamerat kuvas ja siinähän meidän maalaistollo koira vähän alkuunsa arasteli mutta juoksi sitten kuitenkin kauniisti.

Alla kuvia sunnuntailta.

Taru odottelee kehään menoa.

 

Paras narttu-kehässä nartut järjestyksessä ja kehätoimitsija jakelee ruusukkeita ym.

 

Nyt on nartut voitettu, serti ja muotovalio-titteli saavutettu. Mitäs tässä enää seisoskelemaan...  Odotellaan kun kehätoimitsija jakaa kaikille omat jutut. Tuomari katteli pitkään Tarua ja kysyi sitten että missä maassa koira on kasvatettu.

 

Sitten vielä juostiin pari pyörähdystä rop-kehässä, hyvällä menestyksellä sielläkin. Kuvaa otettaessa oli tuomari jo hävinnyt jonnekki joten ei valitettavasti saatu häntä kuvaan mutta käyhän se näinkin.

 

FI MVA, PMV-09 Kalliovaaran Ofelia Tatra eli meidän iki ihanainen Taru !

Kiitos Tuulikille ja Raijalle ihanasta koirasta!

 

Kyllä salamavalo onkin kirkas ja poseeraaminen rankkaa...

Yksi kuva vielä...

Taru iskee silmää PMV-09 ruusukkeen ja FI MVA ruusukkeen kera.

Suuri kiitos Marikalle matkaseurasta! Tämäkin matka olisi ollut hankala ilman sinun apua. Olihan siinä sen verran mutkia matkassa...sekä kantamista ja huolehtimista ison koiramäärän keskellä että pysyy omat tavarat mukana. Apukäsi ja jalkapari oli tarpeen. 

 

Kuvia huimasti kasvaneesta Nellasta tulee lähiaikoina...