*muokattu 20.2.2010 - Hertan arvostelu lisätty*

Kävästiin Ulkomuototuomareiden koulutustukinäyttelyissä Tampereella 14.2.2010. Tälläkertaa näyttelyyn mukaan pääsi Nella ja Marikan Welsh corgi cardigan Pinja. Lauantaina lähdettiin jo matkaan ja ajeltiin Tampereella hotelliin. Pikkasen oli alkuun tekemistä että saatiin Nella liukkaita kiviportaita ylös ja alaspäin hotellilla, mutta pian alko portaat sujua ja hissilläkin matkustettiin kuin vanhat tekijät.

Täystuho Nellakin osasi olla hotellilla yön tuhoamatta mitään...

 

Pinja

 

Näyttelypäivä koitti sitten sunnuntaina. Paikalle tuli Tarun pennuista Nellan lisäksi Hertta, Miska ja Aatu. Oli aivan mahtava juttu nähdä pentuja pitkästä aikaa. Kiitos kaikille näyttelyyn tulijoille. Meillä oli upea päivä vaikkakin pikkasen lämpimämpää olisi saanut olla. Kehät ei pysynyt aikataulussa mutta mikäs siinä odotellessa kun hyvää seuraa oli.  Podhalanskeilla tuomarina oli Elena ruskovaara.

Ensimmäisenä kehään meni Aatu.

Aatun arvostelu: Tyypikäs, raajoiltaan keskivahva uros. Jo nyt hyvä jykevyys päässä. Vähän löysät huulet, hyvä pigmentti. Kiva kaula, sopivat kulmaukset. Hyvä runko ja kootut käpälät. Hyvät nuoren koiran liikkeet. Etuosa tulee tiivistyä. Hyvin tyypillinen karvapeite.

Ja tuloksena: ERI1, JUK1, PU1, SERT, ROP

Seuraavaksi kehään menivätkin sitten Miska, Nella ja Hertta.

Miska kehässä

Miskan arvostelu: Erittäin tyypikäs, vahvarunkoinen ja tasapainoisesti rakentunut, hyväluustoinen narttu. Hyvät pään mittasuhteet, vaalentunut kirsupigmentti, muualla hyvä. Erinomainen kaula, hyvä vahva takaosa ja kulmaukset. Liikkuu vähän kapeasti takaa. Hyvä sivuaskel. Turhan korkea häntä liikkeessä.
Tulos: ERI1, JUK1, PN1, SERTI, VSP

Nella kehässä

Nellan arvostelu: Oikea tyyppi, hyvä vahvuus rungossa ja raajoissa. Otsapenger saisi olla selvempi ja kirsu tummempi. Riittävän voimakkaasti kulmautunut takaa. Hyvä kaula, melko korkea häntä. Seistessään kaunis, mutta on vielä kovin löysä liikkuessaan. Takaosan tulee voimistua ja koiran oppia käyttämään sitä korrektisti liikkuessaan. Varovainen käytös. Erinomainen karva.

Tulos: EH, JUK3, PN3.

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä vuorossa Hertta

Arvostelu: Sosiaalinen ja reipas narttu, jolla kiva, terve rakenne ja vahva luusto. Karva on vielä pehmeää ja pentuvilla vaihtumassa.
Vähän korkea häntä ja hyvin pentumaiset löysät liikkeet. Hyvät pään mittasuhteet. Vaalentunut kirsupigmentti. Seistessään hyvin kauniit raamit, liike on vielä vähän hakeva. Esimerkillinen käytös.

Tulos: EH, JUK2, PN2.

Upea saavutus Aatulla ja Miskalla. Juuri 2 viikkoa sitten ovat 9 kuukautta täyttäneet ja junnukehiin just pääsivät. Kumpikin otti sitten heti ensimmäiset sertit vastaan. Hyvin harva näin nuorena sertejä alkaa kerätä.   Hieno arvostelu myös Hertalla! 

Kun kaikki oli arvosteltu, tuli vuoroon ROP-kehä. Aatu oli ROP ja Miska VSP. Onnea !

 

Galleriaan nettisivuille lisätty uusia kuvia Aatusta, Miskasta, Hertasta ja Nellasta.